сряда, 13 октомври 2010 г.

Бойко и ПУТКА

Бойко бодро преряза (обряза, сряза) лентата (ципата, квото и да е) на Пернишкия университет по телекомуникации, компютри и архитектура, a.k.a. ПУТКА - бисера в короната на българската образователна система.
Фройдисткият му акт, наситен със символика - 140 и някоя годишнина от раждането на БАН; реже лентата, пък отказва да стане почетен доктор на ПУТКА; пък 52-и университет в малката ни, но петимна за познание страна; даде хляб (че и сос) на жадните за заглавия журналисти. И те великодушно пропуснаха думите на образователния му министър (не че Го образова, просто е в кабинета му; веднъж дянков се опитал да Му обърне внимание, че "Капиталът", който Той четял, не е от карл май, а от карл маркс, и Той се плеснал: "Ебаси, а аз прочетох вече 100 страници и се чудех къде са индианците!"), че са ни множко държавните университети - цели 37, и е крайно време да се консолидират и да станат не повече от 12-13.
И най-старият, че и почти единственият достоен сред тях, тихо застена под игото на консолидацията. Но простена толкова тихо, че почти никой не разбра как СУ ще накара студентите си да доплащат за парно в щутгарт и как отдавна всичко припечелено от него отива в бездънната яма на топлофикация и други кредитори. А простена толкова тежко, щото се реши - СУ  ще затвори за дървена ваканция през зимата, като "антикризисна мярка"!
Това е - Софийският умря, да живее пернишкият ПУТКА!
Ще кажете като червената шапчица от вица - еей, съвсем ебахте майката на тая приказка!
Но ние просто регистрираме две събития от един и същи ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар