понеделник, 13 септември 2010 г.

SMS премиерЪ

Долният текст е от блога на baklavi4ka и е публикуван с нейното изрично съгласие.


Онзи ден Божо Белята каза за шефа, че бил „скръндза”. Пари не давал за медийна любов. Днес шефът каза, че парите били важни, любовта не.
Изобщо един такъв диалог се заформи, че се обезпокоих да не си извади обществото погрешно мнение за нашия министър-председател. Да, той не е самолет, не е куршум, а е просто Супермен, но в никакъв случай не е скръндза що се отнася до Любовта. Той дарява и бива дарен!

Любовта на нашия премиер, знаем, е любов към всички. Въпреки лошия генетичния мат’риал, състоящ се от 2 милиона цигани и още толкова изкуфели пенсионери, които гласуват за БСП по линия на кебапчето и носталгията, той ни дарява вкупом с гласа и лика си от рано сутрин – от бТВ, през Нова и специалните обръщения към народа чрез агенция „Фокус”, до ежемесечните интервюта, ексклузивно за Мадам В. и читателите на в. „Труд”.
Тази му любов е ясна и очевидно очевидна. Изразява се в десетки прерязани ленти, поне още толкова разбити бутилки и нахранени с пита с мед от личната му ръка девойки в носии, съпътстващи подобен род мероприятия. И това в името на всинца ни – да имаме магистрала, по която да ходим до перлата в короната - Слънчев бряг и газопровод, който да ни освободи от оковите на руския феодализъм.
Нашият премиер е способен да дарява, защото той сам е надарен. - С рядкото чувство да обичаш сам себе си и то по много. Той пита, той се вслушва в съвети, сляпо вярва на народа, дори когато народът е под формата на Румен Петков, който води шейхана Абу Даби да стои „Формула” 1 у нас.
Но най-голямото и масово разпространено чрез мобилните оператори доказателство за споделената му любов, е дълго бленуваният от всяка репортерица след събитие с премиера sms Kak be6e?’.Обикновено позивната намира отклик тутакси, но какво гласи той, можем само да гадаем. Засега се знае само, че историята не помни отритната от премиерската любов сънародничка в репортерска униформа.
Тук трябва да вметна, но нека това не се отразява на доброто ви впечатление за фантазьорските качества на министър-председателя, че наскоро една колежка ми даде книжка със спомени на приближените на Тодор Живков за Тодор Живков. Там шефът на НСО споделя как бай Тошо имал навика след всяко своя публична изява да пита приближените си „Как мина?”. Та в този смисъл репотрериците на настоящия премиер могат да се чувстват и негови приближени.
С риск да предизвикам ревност у мнозина, ще ми се да мога да кажа, че малцина от пратеничките на различните редакции са му близки и физически освенsmsопосредствано. Но уви, не мога. „Да те чука гардероб, а да ти влиза само ключето” е твърде широко разпространено сред дамите от гилдията описание на Любовта, с която ги дарява премиерът.
Защо ви разказвам всичко това ли? Ами защото 1) само така мога да пресека гнусните нападки на опозицията, че министър-председателят оказва натиск върху медиите (поне не и когато не е отгоре) и 2) само така мога да си обясня новината от деня, че министър-председателят е пращал sms-и на обвинения в рекет, сводничество, организиране на престъпна група и т.н. „лоялен гражданин” Алексей Петров.




(Бел. Personal Pending) По темата може да се прочете и тук - от другия единствен сред журналистите, който отдавна затръби за есемесите на Бойко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар